Kledingtrends najaar 2017

Nu de zomer definitief voorbij is kunnen we gaan kijken naar de nieuwste modetrends voor het najaar van 2017. De meeste verandering zijn subtiel gedan, zo is er het gebruik van nieuwe stoffen, andere prints en het gebruik van nieuwe kleurcombinaties. In dit artikel komen de meest opvallende trends van de nieuwste kleding van dit najaar.

Basiskleur

Een van de trends dit jaar is dat kleding uit dezelfde stof of dezelfde kleur bestaat. Waar dit vorig jaar al met de kleur zwart werd gedaan gaat dit nu op voor alle kleuren. Daarnaast lopen bij veel kledingstukken de mouwen wijd uit, wat de vrouwelijkheid erg benadrukt.

Naast de wijde mouwen wordt het gebruik van een brede riem dit jaar helemaal hot. Met breed bedoelen we niet breed maar echt breed, deze riemen richtten de aandacht vol op het taille, en zijn echte blikvangers dit najaar.

Individualiteit

Als er een woord gekozen mag worden voor de modetrend van dit najaar dan is het individualisme, er zijn geen regels met betrekking tot de kleding. Jij draagt waar jij je prettig invoelt. Deze drang naar individualiteit sorteert nu in een grote mix aan stijlen, maar waarin de kern toch nog wel duidelijk is.

Wide fit?

Wat ten opzichte van voorgaande jaren anders is, is dat de slim fit jeans weer concurrentie gaan krijgen van boeken met wijdere pijpen en hogere tailles. Daarnaast krijgen ook jassen, truien en rokken meer volume ten opzichte van voorgaande jaren. De tijd dat iedereen strakke kleding droeg, die de contouren van je lichaam benadrukte lijkt definitief voorbij.

Opvallende bedrukkingen

Wat steeds belangrijker wordt bij de kleding dit najaar is dat het mag gaan opvallen. Zo mogen de mouwen niet alleen wijder worden, ze mogen ook gaan opvallen. Dit wordt gedaan met allemaal decoraties, zoals strikken, strepen of linten en worden ze vaak gemaakt van ander materiaal. Wat ook helemaal in is dit najaar is om je kleding te laten bedrukken met zelf bedachte teksten, dit valt samen met het individualistische oogpunt uit de vorige alinea, waar uit blijkt dat individualiteit een steeds belangrijkere modetrend wordt.

Share this post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *